Miért kezdtem el írni?

2019 őszén kezdtem el írni, először egy regényt, amit 2020 januárban fejeztem be. Azért kezdtem el írni, mert szerintem, jó érzés, ha látják és megértik az embert. Az írás jó hatással volt rám, és jött egy ötlet, hogy ha legalább egy embernek segíteni tudok, a történeteimmel, akkor már megérte. Elküldtem több szakembernek és sok jó véleményt kaptam a készülő művemről. Eljött az idő az életemben, amikor valami maradandót szeretnék létrehozni.

A készülő regényem a New Line Kiadónál fog megjelenni, 2021 tavaszán.

A regényírás közben írtam néhány mondókát és mesekönyvet, az utóbbi időben elkezdtem gyerekeknek mese történeteket kitalálni. Több mesekönyvet is írtam, azok pedig magánkiadásban fognak megjelenni.

Részt vettem egy kiadom a könyvemet konferencia sorozaton, ahol rengeteg hasznos információt kaptam, hogyan lehet jól kiadni magánkiadásban a könyvünket. Az ott tanultakat szeretném kamatoztatni. Szeretek írni, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Célom, hogy olyan könyvet adjak ki, ami értéket közvetít. Először a mesekönyveket szeretném kiadni, később pedig a regényt.

A regényben három élet találkozik szinte egyszerre.

Egy új élet kezdete, egy fiú, akinek minden lehetőség adott az életben.

Egy anya, akinek valóra válnak álmai.

Egy fiú élete pedig, befejeződik a földön.

Az anya a kapocs közöttük. Mindkettővel van valamilyen kapcsolata. A fiúk soha nem találkozhatnak a földi életük folyamán. A történet során számos titok kerül napvilágra, ami felkavarja az állóvizet.

Ez a könyv a szerelemről, a reményről szól. Második esély van ebben a felemelő történetben az újra indulásról. Annak története, amelyben megtanulják kezelni a múltat és újra bízni. A szereplők olyan helyzetekkel szembesülnek, amelyekre nincs egyszerű válasz. A halál, a hitetlenség, az együttérzés, az önfeláldozás, az empátia, a szeretet és a megbocsátás mind összehozza a történet szereplőit.

A regény története segíthet az élet különféle konfliktusainak megoldásában.

Az első mesekönyvem, amely Marcipán kutya kalandjairól szól. Az Epres család egy cukrászda előtt találkozik egy kiskutyával, akit hazavisznek, és onnantól kezdve megváltozik az élete. Jó helyre kerül, elkezd barátokat szerezni, akikkel különböző kalandjaik vannak.

Egy gyönyörű őszi napon lelt új gazdára és új otthonra Marcipán, a kiskutyus. Az új otthon egyben új környezetet, új barátok ígéretét is magában hordozza, így történt ez Marcipán kutyus esetében is. Új barátokat talált, akikkel megannyi csodás kalandban volt része.

A Marcipán kutya kalandjai című mesekönyvben, a mesék stílusa magával ragadók, gyönyörű, barátságos képekkel illusztrálva a gyerekek és a felnőttek számára is igazán szórakoztató, könnyed olvasmány.

Ezek a mesék óvodások és kisiskolások számára készültek, felhívják a figyelmet, arra, hogy a játék a gyermek „főfoglalkozása” melynek legfontosabb mozzanata az öröm.

A Marcipán kutya mesék olyan értékeket tanítanak, mint a bátorság, kitartás, erősítik a természet iránti vonzalmat, fejlesztik az érzelmi intelligenciát és a kreativitást.

Az első mesekönyvemet a saját kisfiam ihlette. Neki akartam valami maradandót alkotni. Mikor megmutattam másoknak is a művet, kivétel nélkül pozitív visszajelzéseket kaptam. Arra gondoltam, hogy más gyerekeknek is érdekes történetek lehetnek. Kisfiamnak folyamatosan mutattam, hol tart a történet, amikor a képekhez értünk különösen tetszett neki a választott mesefigura.

Beszélni kezdtem a barátaimnak, ismerőseimnek a többi mese terveimről, akik onnantól kezdve várták a megjelenést.

Több héten keresztül kerestem a megfelelő illusztrátort. Próbarajzokat készíttettem mindegyikkel, végül Gácsi Krisztián személyében találtam meg a tökéletes illusztrátort. Krisztán elolvasta a meséket és rögtön ráérzett a mesefigura karakterek ábrázolására. Nagyon boldog voltam, és lelkes, hogy ilyen meseszép rajzok lesznek megjelenítve. Az egyik mesében egy mondóka is felbukkan, amit Marcipán kutya és barátai alkottak közösen.

A szerkesztésben Potóczki Judittól, Suhai Esztertől és még néhány embertől kaptam számtalan segítséget.

A meseírás közben több mondókát is írtam, amit egy mondókás füzetben gyűjtöttem össze, melynek a címe: Eszik, iszik, játszik, alszik.

Ahogy belemélyedtem az alkotói folyamatba, egyre több ötletem támadt. Például, hogy Tatával kapcsolatban szuper könyvet lehetne írni. A honlapomon több csodás helyet mutatok be Magyarországon. Tatáról készítettem az első cikkemet. Annyira jól sikerült, hogy gondoltam, mi lenne, ha a gyerekeknek is készítenék valami hasonlót csak meseszerűen megfogalmazva. A szerkesztőmmel közösen találtuk ki a könyv címét, és több vélemény kikérése alapján lett végül ez a mesés útikönyv címe.

Tarr Andrea készítette Jakab, a lúd tatai kalandjai mesekönyv rajzait. Egy igazán szerethető, barátságos lúd karaktert és nagyon szép képeket alkotott. Szuper volt vele dolgozni, gyorsan tudtunk haladni mindennel. Rugalmas, segítőkész volt folyamatosan. Nekem, ami a legjobban tetszett Andrea rajzaiban, hogy a tájképeket olyan szépen megrajzolta, hogy az olvasó úgy érzi, legszívesebben a helyszínen volna. Egy útikönyvnél ez elengedhetetlen. Mindegyik képen van valami, ami vezeti a néző tekintetét. Lenyűgözően alkotta meg az épületek ábrázolását is.

Jakab, a lúd tatai kalandjai (második mesekönyvem) – Mesés útikönyv gyermekeknek

Láttad-e már Tatát, a vizek városát madártávlatból? Hogy nem? És egy lúd szemszögéből? Ha nem, most bepótolhatod. Jakab, a lúd a családjával együtt minden évben Skandináviából, az erdők, tavak és vulkánok hazájából érkezik Tatára, a vizek városába, hogy októbertől márciusig itt töltse a vakációját. És ha már vakáció, unalomról szó sem lehet! Jakab végigjárja a környék nevezetességeit – veled együtt. Bemutatja neked Tata csodálatos természeti adottságait és épített környezetét.

Gondolom te is szívesen kirándulnál vele az Öreg-tóhoz, az ország legjelentősebb vízi várához vagy a misztikum ígéretével kecsegtető kívánságszigetre. De megcsodálhatjátok együtt a mesebeli Esterházy-kastélyt is, és még annyi mindent. Igazán remek szórakozásnak ígérkezik ez a gyermekeknek szánt útikönyv! Jakab, a lúd egyedülálló módon mutatja be Tatát ebben a gyerekeknek szánt útikönyvben.

Magánkiadásban sok mindennek kell egyszerre stimmelnie. Mesekönyvnél, egyrészről fontos, hogy a nyelvezete befogadható legyen a kicsik számára is. Kulcsszerepe van a borítónak abban, amiért egyáltalán kézbe veszünk egy könyvet. A kép és a szöveg együtt lett megtervezve, egymásra hatnak, erősítik a másik hangulatát mindkettő mesekönyvemnél. A borító harmonizál a tartalommal.

A Marcipán borítóján egyedi betűtípust látunk, a szöveget a grafikus tervezte. Vagány, friss szemléletű borítót szerettem volna, amire sokan felfigyelnek.Marcipánt egy erős, mosolygós, élettelteli figurának álmodtam meg. Egy kedves barátot akartam alkotni, akire lehet támaszkodni, példát tud mutatni minden szituációban. Marcipánnak új otthona lett, új barátokat szerzett. Megismerkedik Kittivel, Rózával, Tomival. Mindegyik szereplő szerethető. Mindeközben számos dolgot megtanult. A mesék segítséget nyújtanak a barátságok kialakításában, csodálatosan szép illusztrációkkal.

Jakab, a lúdnál egy barátságos karaktert sikerült megalkotni, és az útikönyv segítségével aranyos, mesés formában tudnak megismerkedni Tatával a gyerekek és felnőttek egyaránt.

Több nehézségbe ütköztem, hogy a könyvek egyes munkafolyamatai rendben legyenek a végére. A tördelést Kőszegi Ádám készítette. Nem volt könnyű dolgom, de a végeredménnyel elégedett vagyok.

Egyre kevesebb gyermek szeret olvasni. Ahhoz, hogy megszeressék nekünk szülőknek illene példát mutatni. Az a szülő, aki egyáltalán nem olvas otthon meséket, miből fog később meríteni nehezebb időszakban a gyereke? Óvodások és kisiskolások körében szeretném népszerűsíteni az olvasást és a mesék szeretetét. A gyerekek inkább a szabadban játszanak és olvassanak, mint a számítógépen vagy telefonon!

Az egyes munkafolyamatoknál rengeteg segítséget kaptam, Bubrik Zseraldinától, Suri Évától, Farkas Krisztinától, Csatlós Csabától és sok ismerősömtől.

Közben létrehoztam egy weboldalt. https://varazslatoseleterzes.hu/

A szerkesztésben rengeteg segítséget kaptam Patkó Pétertől, akit az alábbi oldalon találhattok meg. https://positivedesign.hu/

A készítés során Szabinától a https://mentalgarden.hu/ weboldal létrehozójától is több inspirációt kaptam.

A végeredmény valóban varázslatos lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük