Medvehagymás túrós pogácsa

A medvehagyma nagyon jól illik a túrós-sajtos pogácsához, amitől sokkal finomabb lesz. Egyik nagy kedvencem, ami az egyszerű túrós pogácsa és a medvehagyma házasításából jött létre, sütőpor és élesztő nélkül készül. Friss medvehagyma helyett a recept tökéletesen működik szárított vagy olajban eltett medvehagymával is.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 teáskanál só
  • 1 db tojás

Elkészítése:

A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk.

Egy nagy tálban a liszttel keverjük össze a sót, a megolvasztott vajat, majd a túrót is hozzá keverjük, a felvert tojás felét, végül pedig a medvehagymát.

Alaposan dolgozzuk össze a masszát, és tegyük a hűtőbe legalább egy órára.
Pihentetést követően, lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagságúra, lekenjük a pogácsákat a felvert tojással és reszelt sajttal megszórjuk, (ízlés szerint tetejére szezámmag) majd szaggassuk ki lisztbe mártott kicsi méretű pogácsakiszúróval.

Rendezzük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe.

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük meg 20-25 perc alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.