Ez a gyümölcstorta recept valamikor a 70-es évek végén/80-as évek elején kezdett sláger lenni. Azóta is a háziasszonyok egyik kedvence. Különlegessége, hogy puding helyett főzött krémet is készíthetünk hozzá. Egyszerű piskótatésztáról van szó, rajta könnyű krém, puding, gyümölcsök, zselatin.
Hozzávalók:
- 6 evőkanál finomliszt
- 4 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál víz
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag pudingpor
- 0,5 liter tej
- 1 csomag zselatin
- gyümölcs
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a lisztet és szép simára keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes masszához. A masszát nagy gyümölcstorta formába öntjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (tűpróba)
A piskótát néhány percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.
A pudingport pici hideg tejjel és 1 kanál kristálycukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejhez és sűrűre főzzük. Kihűtjük, de közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg.
A piskótát megkenjük a pudinggal, a gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük (amelyiket kell), és tetszés szerint a krémre helyezzük. Majd a tortát rátesszük egy nagy rácsra, hogy az esetlegesen lefolyó zselatin le tudjon folyni, de ne ázzon el tőle a torta alja (a rács alá érdemes egy nagy tálcát tenni).
A zselatint az előírás (tasakon írtak) szerint elkészítjük. Nálam most főzés nélküli: tehát kb. 2,5-3 dl forrásban lévő vízben elkeverem a zselatinport simára, majd ráöntöm a tortára és hagyom megdermedni.
Jó étvágyat!