Retro gyümölcstorta

Ez a gyümölcstorta recept valamikor a 70-es évek végén/80-as évek elején kezdett sláger lenni. Azóta is a háziasszonyok egyik kedvence. Különlegessége, hogy puding helyett főzött krémet is készíthetünk hozzá. Egyszerű piskótatésztáról van szó, rajta könnyű krém, puding, gyümölcsök, zselatin. 

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál finomliszt
  • 4 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag zselatin
  • gyümölcs

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a lisztet és szép simára keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes masszához. A masszát nagy gyümölcstorta formába öntjük.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (tűpróba)

A piskótát néhány percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.

A pudingport pici hideg tejjel és 1 kanál kristálycukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejhez és sűrűre főzzük. Kihűtjük, de közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg.

A piskótát megkenjük a pudinggal, a gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük (amelyiket kell), és tetszés szerint a krémre helyezzük. Majd a tortát rátesszük egy nagy rácsra, hogy az esetlegesen lefolyó zselatin le tudjon folyni, de ne ázzon el tőle a torta alja (a rács alá érdemes egy nagy tálcát tenni). 

A zselatint az előírás (tasakon írtak) szerint elkészítjük. Nálam most főzés nélküli: tehát kb. 2,5-3 dl forrásban lévő vízben elkeverem a zselatinport simára, majd ráöntöm a tortára és hagyom megdermedni.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük