Lecsó krémleves

Legjobb érett házi paradicsomból és paprikából készíteni, de készíthetjük házilag eltett lecsóból is.

Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna

2 evőkanál étolaj

5 db paradicsom

3 lecsó paprika

1 kisebb fej vöröshagyma

1 liter hideg víz

2 dl tejszín

só, bors, cukor, pirospaprika

A tálaláshoz 20 dkg füstölt kolbász karikára vágva, vagy 2 szelet kenyér kockára vágva

Elkészítése:

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Ha már pörcös, egy szűrőkanállal kiszedjük a szalonnát, és tegyük félre.

A hagymát kockákra, a paprikát karikákra, és a paradicsomot darabokra vágjuk. A szalonnás olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Adjuk hozzá a darabokra vágott paradicsomot és azt is pároljuk meg. Majd a karikákra vágott paprikát is hozzátesszük.

Ízlés szerint hozzátesszük a sót, borsot, cukrot és a pirospaprikát.

Öntsük fel a vízzel. Mikor jól összefőtt egy merülő mixerrel pürésítjük. Beleöntjük a főzőtejszínt, 5 perc múlva megkóstoljuk. Ha szükséges tehetünk még bele sót, vagy cukrot.

A kolbász karikákat egy serpenyőben rövid ideig pirítjuk. Tálaláskor a tányérba tegyünk a kolbász karikákból vagy az előzőleg megpirított szalonna pörcből, esetleg a pirított kenyérkockákból.

Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük