Grillezés Indul!

Formás zöldségek, lédús gyümölcsök és illatos fűszernövények – Kerti finomságok a tányérunkon, csodás örömöket tartogatnak számunkra.

Csirke saslik

A gyorsan elkészíthető, húsnyársat grillen vagy grillserpenyőben is elkészíthetjük, a pácnak köszönhetően finom szaftos marad a csirkemell.

HOZZÁVALÓK (6 SZEMÉLYRE):

  • 800 g csirkemellfilé
  • 2 db cukkini
  • 12 db gomba
  • 1 db piros húsú kaliforniai paprika
  • 1 db sárga húsú kaliforniai paprika
  • 1 db zöld húsú kaliforniai paprika
  • 6 db koktél paradicsom
  • 3 közepes méretű lilahagyma

A páchoz:

  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olíva vagy napraforgó olaj

Elkészítése:

A csirkemellet mossuk meg, és vágjuk nagyobb falatnyi, kb. 2-2,5 cm-es darabokra. Egy nagyobb tálban keverjük össze a pác hozzávalóit, majd a csirkemellet a páchoz adjuk, és jól átforgatjuk benne, hogy mindenhol érje. Fóliával letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A cukkinit, gombát, paprikát, paradicsomot, és a lilahagymát mossuk meg, szárogassuk meg, vágjuk falatnyi darabokra, majd a pácban érlelt hússal összekeverjük, így a zöldségeket is éri a pác.

A zöldségeket és a húst tetszés szerint váltakozva saslik nyársra húzzuk.
Forró grillen süssük oldalanként kb. 5 percig, míg a csirke át nem sül és a zöldségek szépen meg nem pirulnak.

Azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc + pácolás

Tippek:

• Ha kicsit szaftosabb húst szeretnél, válassz a csirkemell helyett bőr nélküli, kicsontozott csirkecombot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük