Formás zöldségek, lédús gyümölcsök és illatos fűszernövények – Kerti finomságok a tányérunkon, csodás örömöket tartogatnak számunkra.
Csirke saslik
A gyorsan elkészíthető, húsnyársat grillen vagy grillserpenyőben is elkészíthetjük, a pácnak köszönhetően finom szaftos marad a csirkemell.
HOZZÁVALÓK (6 SZEMÉLYRE):
- 800 g csirkemellfilé
- 2 db cukkini
- 12 db gomba
- 1 db piros húsú kaliforniai paprika
- 1 db sárga húsú kaliforniai paprika
- 1 db zöld húsú kaliforniai paprika
- 6 db koktél paradicsom
- 3 közepes méretű lilahagyma
A páchoz:
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 2 teáskanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olíva vagy napraforgó olaj
Elkészítése:
A csirkemellet mossuk meg, és vágjuk nagyobb falatnyi, kb. 2-2,5 cm-es darabokra. Egy nagyobb tálban keverjük össze a pác hozzávalóit, majd a csirkemellet a páchoz adjuk, és jól átforgatjuk benne, hogy mindenhol érje. Fóliával letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A cukkinit, gombát, paprikát, paradicsomot, és a lilahagymát mossuk meg, szárogassuk meg, vágjuk falatnyi darabokra, majd a pácban érlelt hússal összekeverjük, így a zöldségeket is éri a pác.
A zöldségeket és a húst tetszés szerint váltakozva saslik nyársra húzzuk.
Forró grillen süssük oldalanként kb. 5 percig, míg a csirke át nem sül és a zöldségek szépen meg nem pirulnak.
Azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc + pácolás
Tippek:
• Ha kicsit szaftosabb húst szeretnél, válassz a csirkemell helyett bőr nélküli, kicsontozott csirkecombot.