A legjobb francia lecsó: ratatouille

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darab (kaliforniai) paprika
  • 1/2 kiló paradicsom
  • 1 dl olívaolaj
  • Zöldfűszerek: kakukkfű, petrezselyem
  • Só, őrölt bors

Elkészítése:

A hagymát, fokhagymát, zöldfűszereket apróra vágjuk. A többi zöldséget felkarikázzuk.

A cukkinit és a padlizsánt forró serpenyőben, olajon megpirítjuk szép aranybarnára.

Közben előmelegítjük a sütőt 160 fokra.

Egy másik serpenyőben (legjobb, ha olyat választunk, ami sütőbe is tehető): megpirítjuk olajon a hagymát, az összezúzott fokhagymát és a felkockázott paprikát.

Ezután hozzátesszük a paradicsomot, a felaprított zöldfűszereket, sót-borsot és 20 percig alacsony lángon főzzük. Ha kell, adunk hozzá egy kis vizet nehogy leégjen.

Közben kóstoljuk meg elég fűszert raktunk-e bele!

20 perc múlva elrendezzük szépen a felkarikázott cukkinit és padlizsánt egy tepsiben, majd alufóliát rátéve betesszük a sütőbe. 20-30 percig sütjük.

Ebből a mennyiségből 6 adag ratatouille készül. Másnapra jobban összeérik, és akkor még finomabb lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük