Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 2 cukkini
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 darab (kaliforniai) paprika
- 1/2 kiló paradicsom
- 1 dl olívaolaj
- Zöldfűszerek: kakukkfű, petrezselyem
- Só, őrölt bors
Elkészítése:
A hagymát, fokhagymát, zöldfűszereket apróra vágjuk. A többi zöldséget felkarikázzuk.
A cukkinit és a padlizsánt forró serpenyőben, olajon megpirítjuk szép aranybarnára.
Közben előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
Egy másik serpenyőben (legjobb, ha olyat választunk, ami sütőbe is tehető): megpirítjuk olajon a hagymát, az összezúzott fokhagymát és a felkockázott paprikát.
Ezután hozzátesszük a paradicsomot, a felaprított zöldfűszereket, sót-borsot és 20 percig alacsony lángon főzzük. Ha kell, adunk hozzá egy kis vizet nehogy leégjen.
Közben kóstoljuk meg elég fűszert raktunk-e bele!
20 perc múlva elrendezzük szépen a felkarikázott cukkinit és padlizsánt egy tepsiben, majd alufóliát rátéve betesszük a sütőbe. 20-30 percig sütjük.
Ebből a mennyiségből 6 adag ratatouille készül. Másnapra jobban összeérik, és akkor még finomabb lesz!